ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 20χρονου για επιθέσεις σε αλλοδαπούς

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 20χρονου για επιθέσεις σε αλλοδαπούς

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 20χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη, στις 27-2-2013 στην Αθήνα και κατηγορείται για συμμετοχή σε 4 επιθέσεις κατά αλλοδαπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής τον Σεπτέμβριο 2012.

Πρόκειται για τον ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Αλκιβιάδη και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1993, στο Μαρούσι Αττικής.
Οι επιθέσεις αυτές έγιναν, η πρώτη την 10-9-2012, σε κατάστημα στην Μεταμόρφωση Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις την ιδία ημέρα (22-9-2012), διαδοχικά σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής .
Συγκεκριμένα ο συλληφθείς :

1) Στις 10-9-2012, ώρα 20:30', εισήλθε, μαζί με άλλους 8 άγνωστους δράστες, εντός καταστήματος - κουρείου ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση Αττικής και επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε Έλληνα πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

2) Στις 22-9-2012, ώρα 19:50', μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

3) Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:15', στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

4) Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:50', στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται. Η δημοσίευση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 11414 (όλο το 24ωρο) για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.