ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το παλάτι του Ακη που κατάσχεται

Αυτό είναι το παλάτι του Ακη που κατάσχεται

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» έπεσε βαρύς για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, που πέραν της ποινής της οκταετούς φυλάκισης, άκουσε το δικαστήριο να ανακοινώνει τη δήμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ποιο είναι το παλάτι του αριθμού 33

Το σπίτι που, στα χαρτιά, ανήκει στη σύζυγο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον αριθμό 33 της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σχεδόν «αγγίζει» την Ακρόπολη, ενώ η αντικειμενική του αξία υπολογίζεται στα 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου δεν έχει στην ιδιοκτησία του ολόκληρο το ακίνητο, αλλά μονάχα τον δεύτερο όροφο, επιφάνειας 209 τ.μ. όπου είναι και η κύρια κατοικία, το δώμα (202,21 τ.μ.) απ' όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την ειδυλλιακή θέα προς τον Ιερό Βράχο και το 209,69 τετραγωνικών μέτρων υπόγειο με τις... 8 αποθήκες.

Η οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, διαθέτει πέντε κύρια δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, λουτρό, αποχωρητήριο για τους επισκέπτες, αποθήκη, διάδρομο και χώρο υποδοχής.

Οι γείτονες που βρήκαν τον... μπελά τους

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την αρκετά υψηλή περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του, τη χλιδή στην οποία ζούσαν και την υπόθεση των offshore εταιρειών, αρκετοί ήταν εκείνοι που «στοχοποίησαν» το κτίριο που βρισκόταν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 και έδειξαν εκεί την αγανάκτησή τους.

Αυτό που δεν γνώριζαν οι πολίτες ήταν ότι υπήρχαν και άλλοι ένοικοι στο κτίριο, οι οποίοι είδαν τη ζωή τους να γίνεται... δύσκολη από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς πέρα από τις φωνές, δέχονταν διάφορα αντικείμενα.

«Με πέρασαν για τον Ακη, ή μάλλον πέρασαν το γραφείο μου και το σπίτι του πατέρα μου για το σπίτι του Ακη. Βρίσκονται στο ίδιο νεοκλασικό και άρχισαν να ξεσπούν πάνω σ' αυτά» είχε δηλώσει ο Πολ Χαρίτος που διατηρεί τουριστικό γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου.