ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες για την επίθεση στις Σκουριές

Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες για την επίθεση στις Σκουριές

Δύο κατοίκους έχουν ταυτοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη για την πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Για τον έναν δράστη έχει ταυτοποιηθεί το DNA που βρέθηκε σε σκούφο που εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το εργοτάξιο, ενώ για τον άλλο μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση των φυσιγγιών που εντοπίστηκαν στον χώρο της επίθεσης, χρησιμοποιήθηκε από τους ένοπλους κουκουλοφόρους.

Για άλλα 18 άτομα υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή στην επίθεση, όπως μαρτυρίες και τηλεφωνικές συνομιλίες και πλέον οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι.

Υπομνήματα κατέθεσαν οι 20 ύποπτοι

Με υπομνήματα μέσω των δικηγόρων τους κατέθεσαν σήμερα στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης οι 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών. Με τις καταθέσεις τους ολοκληρώνεται η δικογραφία, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πολυγύρου