ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καμίνης κλείνει 34 θέατρα της Αθήνας

Ο Καμίνης κλείνει 34 θέατρα της Αθήνας

Εντολή για λουκέτο σε χώρους που δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας

Σάλος έχει προκληθεί στον καλλιτεχνικό χώρο με την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων εν μέσω της σεζόν για λουκέτο σε 34 θεατρικές σκηνές. Ο Δήμος έστειλε έγγραφο στους ιδιοκτήτες των εν λόγω χώρων να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα μιας και αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφαλείας.

Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι είναι καινούργιο και όπως αποκάλυψε ο τέως Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης υφίσταται η ίδια κατάσταση εδώ και 5 χρόνια μιας και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει προχωρήσει στην αναθεώρηση του σχετικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε το 1934!

Οι ευθύνες ωστόσο που επιρρίπτουν άπαντες στο Γιώργο Καμίνη, αφορούν τη χρονική στιγμή που επέλεξε να βάλει το λουκέτο, εν μέσω παραστάσεων και γιατί δεν το έκανε αυτό με τη λήξη της περσινής σεζόν ή έπειτα από τη λήξη της φετινής προκειμένου να μην υποστούν οικονομική ζημιά επιχειρήσεις και ηθοποιοί. Από την πλευρά του Δήμου πάντως επικρατεί σιγή ιχθύος και μάλλον η εντολή για σφράγισμα αποτελεί κίνηση του Δημάρχου να είναι εξασφαλισμένος σε περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού, όπως επισημαίνουν καλά γνωρίζοντες.