ΕΛΛΑΔΑ

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές σκληρού πορνογραφικού υλικού

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές σκληρού πορνογραφικού υλικού

Έπειτα από διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες τουλάχιστον ενός μήνα, στις οποίες χρησιμοποιήθηκε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμουπόλη.

Όπως διαπιστώθηκε, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εκατό διαφορετικές IP διευθύνσεις ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν τρία άτομα, όλοι Έλληνες, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών, ενώ σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης).

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες τόσο των συλληφθέντων, όσο και των άλλων κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί Η/Υ και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks)

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά και μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.