ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες

Δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες

Θα παραχωρήσουν δωρεάν οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες.

Δωρεάν μικρά οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες, που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, θα παραχωρήσει ο δήμος Νοτίου Πηλίου, το επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις οικογένειες και τους νέους στον τόπο.

Τα οικόπεδα θα διανεμηθούν σε οικογένειες του δήμου και θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας.

Με βάση τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να παραχωρηθούν σε ενδιαφερόμενους δημοτικά οικόπεδα έκτασης έως και 300 τετραγωνικών μέτρων, με τα κριτήρια επιλογής να είναι αυστηρά και τους δικαιούχους να επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Όπως διευκρινίζεται, αποκλείεται η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων για καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για ανέγερση σπιτιού το οποίο δεν θα αποτελεί πρώτη κατοικία και θα πρόκειται είτε να ενοικιαστεί, είτε να χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, η παραχώρηση θα γίνει δωρεάν και ισοβίως, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση επιστροφής της έκτασης στο Δήμο μετά από ορισμένα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας πρόκειται να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι αυστηρά, προκειμένου να μην προκύψουν είτε αδικίες, είτε περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε δημότες, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του δήμου είναι ότι οι μικρές δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες θα παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, βρίσκονται εντός των ορίων του κάθε οικισμού, ενώ αποκλείονται από τη δράση οι αντίστοιχες που βρίσκονται εκτός ορίων.