ΕΛΛΑΔΑ

Τριτοκοσμικές εικόνες στα λιμάνια της Ξάνθης

Τριτοκοσμικές εικόνες στα λιμάνια της Ξάνθης

Τριτοκοσμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στο σύνολό της η εικόνα που παρουσιάζουν τα δύο Λιμάνια της Ξάνθης, στα Άβδηρα και στο Πόρτο Λάγος, λόγω των βασικών ελλείψεων σε υποδομές.

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πλήγμα έχει αποτελέσει το κύμα κλοπών που θέρισε στην κυριολεξία τις τσέπες των αλιέων της περιοχής. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα λιμάνια και οι λόγοι που οδηγήθηκαν σε αυτή τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Λάγος. «Το πιο βασικό πρόβλημα απ’ όλα είναι το θέμα της υγιεινής. Δεν είναι δυνατόν ούτε στα Άβδηρα ούτε στο Πόρτο Λάγος να μην υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης κ. Ιωσήφ Μεϊμαρίδης.

Όπως επισήμαναν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες αλιείς της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η έλλειψη τουαλετών δημόσιας χρήσης είναι χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση σε αυτό.

Σύμφωνα με το thrakitoday, από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών οι ελλείψεις αυτές αποδίδονται στην τραγική οικονομική κατάσταση των ταμείων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα τόσο με την καθαριότητα όσο και με τον φωτισμό των χώρων. Το τελευταίο μάλιστα χρονικό διάστημα καταγράφηκε έξαρση των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των δύο Λιμανιών, με θύματα φυσικά τους αλιείς, τα δίκτυα και τα εργαλεία των οποίων μετατράπηκαν σε λεία επιτήδειων που επωφελήθηκαν των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.