ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική αντίδραση στη δίκη για το μακελειό στα Ζωνιανά

Σοκαριστική αντίδραση στη δίκη για το μακελειό στα Ζωνιανά

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών.

Στο Αυτόφωρο δικάζεται ο πατέρας βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, έσπασε με μία γροθιά το τετραπλό αλεξίσφαιρο τζάμι της κεντρικής εισόδου του κτιρίου, αφήνοντας άφωνους δικαστές, αστυνομικούς και δικηγόρους.

Σαν θεριό ανήμερο, ο πατέρας, σύμφωνα με το cretalive.gr, πήρε φόρα και με όλη του τη δύναμη χτύπησε το θωρακισμένο τζάμι που διέλυσε μπροστά στην οργή του.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείται μέχρι να δικαστεί στο Αυτόφωρο για την ζημιά που προκάλεσε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το αλεξίσφαιρο τζάμι κοστολογείται στις 250.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, βαρύ περιγράφεται το κλίμα στα Ζωνιανά. Με βάση την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, στη φυλακή πρέπει να οδηγηθούν ακόμα και οικογένειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε κάποιες περιπτώσεις η καταδικαστική απόφαση αφορά πατέρα και γιους αλλά και αδέλφια.

Συνολικά, στη φυλακή οδηγούνται 16 Ζωνιανοί. Πρόκειται για τους τέσσερις νεαρούς που είχαν καταδικαστεί με βαριές ποινές και παραμένουν κρατούμενοι από την σύλληψη τους, το 2008, αλλά και δώδεκα ακόμα, οι οποίοι είχαν ποινές με αναστολή και περίμεναν καλά αποτελέσματα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τώρα θα πρέπει να παρουσιαστούν για την εκτέλεση της ποινής διαφορετικά θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και αυτό είναι ένα σημείο που προβληματίζει τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές.

Μουδιασμένοι, όμως, από την απόφαση εμφανίζονται και οι συνήγοροι υπεράσπισης που ρίχνουν τα βέλη τους κυρίως κατά του εισαγγελέα έδρας, τονίζοντας ότι η στάση του ήταν πολύ σκληρή έως εξοντωτική.

Όπως υποστηρίζουν, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αντιμετώπισε πολύ πιο αυστηρά τους κατηγορούμενους σε σχέση με το πρώτο δικαστήριο.
Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε ο πατέρας του μεγάλου τραγικού προσώπου αυτής της υπόθεσης, του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος σχεδόν 5,5 χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, παραμένει καθηλωμένος στο θάλαμο του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης, ελπίζει ακόμα σε ένα θαύμα και στέκεται πάντα στο πλευρό του παιδιού του. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου, τους είπε "πριν βγάλετε την ετυμηγορία σας, περάστε πρώτα από το νοσοκομείο να δείτε με τα μάτια σας την κατάσταση του παιδιού μου".