ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

Εντατικοποιούνται, σε όλη τη χώρα, τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και Τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Η Τροχαία, έχει φτιάξει ένα χάρτη με τα πιο επικίνδυνα σημεία των Εθνικών Οδών στα οποία σημειώθηκαν τα περισσότερα σοβαρά τροχαία ατυχήματα το 2012.

Το σοκαριστικό είναι ότι από τα 14 σημεία που συγκαταλέγονται στα σημεία καρμανιόλα των εθνικών οδών, τα δύο βρίσκονται στον ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα περισσότερα ατυχήματα έχουν σημειωθεί στο ύψος του 11ο χλμ Χανίων – Κισάμου και και του 60ου χλμ. Ρεθύμνου Ηρακλείου.

Δείτε τα μέτρα της Τροχαίας

Μέτρα και οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για την έξοδο των εκδρομέων.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου.

Ο συνολικός σχεδιασμός, που αφορά σε όλη την επικράτεια καθώς και τα επιμέρους σχέδια για κάθε γεωγραφική περιοχή, έχουν ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας καθώς και την αποτελεσματική παρέμβαση της, όπου απαιτείται ή όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη, περιλαμβάνουν:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, στο ρεύμα εξόδου, ισχύει από τις 15:00-22:00, στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Τα φορτηγά δεν θα κυκλοφορήσουν από 6.00 -16.00 και θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

• Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

• Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

• Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 από 15.00-22.00΄ και την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 11:00-21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.

• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού:


Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος θα είναι ο καιρός από το πρωί αλλά από το μεσημέρι αναμένεται συννεφιά κυρίως στις ορεινότερες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται να βρέξει και στα πεδινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο απο ανατολικές διευθυνσεις 2 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 8 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Τρίτη του Πάσχα

Την ημέρα επιστροφής των εκδρομέων ο καιρος θα είναι ασταθής σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα υπάρχει ηλιοφάνεια αλλά γρήγορα θα εμφανιστούν σύννεφα τα οποία θα πυκνώνουν κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθουν στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στις παραλιακές περιοχές της χώρας ο καιρός θα ειναι καλύτερος με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα ειναι μεταβλητοί 4 εως 5 μποφόρ αλλά απο το απόγευμα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν από 5 εως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 25 με 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 26 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 10 εως 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 26 βαθμούς κελσίου.