ΕΛΛΑΔΑ

«Ούζο: Εικόνες Εξ Αποστάξεως»

«Ούζο: Εικόνες Εξ Αποστάξεως»

Ένα ταξίδι στον κόσμο του Ούζου και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πλωμάρι,από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Τη δημιουργία ενός καθ’ όλα ξεχωριστού λευκώματος για το Ούζο υποστήριξε η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, προσθέτοντας ένα ακόμη όχημα στην προσπάθειά της να αναδείξει το μοναδικό αυτό απόσταγμα ως ένα γνήσια ελληνικό προϊόν που προσφέρει μια εμπειρία εφάμιλλη με αυτήν των πιο εκλεκτών διεθνώς ποτών με ονομασία προέλευσης.

Φιλοδοξία της πολυτελούς έκδοσης, που τιτλοφορείται «Ούζο: Εικόνες Εξ Αποστάξεως», είναι να αναδείξει τη μεγάλη παράδοση του Ούζου στη Λέσβο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πλωμάρι, πάντα με μία προσέγγιση ανθρωποκεντρική, όπως ταιριάζει στην Ποτοποιία Πλωμαρίου αλλά και στο ίδιο το Ούζο ως προϊόν. Για το σκοπό αυτό, η δημιουργική ομάδα που επιμελήθηκε το λεύκωμα, με επικεφαλής την καταξιωμένη εταιρεία branding YALOS και βασικό συστατικό την ξεχωριστή ματιά του γνωστού φωτογράφου Βασίλη Βρεττού, ταξίδεψαν μέχρι τη Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν τόσο το Πλωμάρι όσο και άλλα μέρη του νησιού που συνδέονται άρρηκτα με το Ούζο.

Στο ταξίδι τους αυτό, αποτύπωσαν τα πρόσωπα, τις στιγμές και τους χώρους που συνθέτουν τη μυστική συνταγή του Ούζου Πλωμαρίου και του προσδίδουν τα, αναλλοίωτα μέσα στον χρόνο, μοναδικά χαρακτηριστικά του: Εκτός από τα εξαιρετικής ποιότητας συστατικά και τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, είναι το δυνατό άρωμα Ελλάδας, οι ακτίνες από το φως του καλοκαιριού, οι ριπές της θαλασσινής αύρας και, πάνω απ’ όλα, η σοφία μιας μεγάλης παράδοσης και το μεράκι των ανθρώπων, που δίνουν στο Ούζο ιδιότητες σχεδόν μαγικές. Μόνο έτσι εξηγείται η ικανότητα αυτού του καθαρά ελληνικού αποστάγματος να δυναμώνει τις γεύσεις, να ευφραίνει τις καρδιές, να ενώνει τις παρέες και να μετατρέπει σε πραγματική ιεροτελεστία ακόμη και το πιο απλό καθημερινό γεύμα.

Με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, ο κ. Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ανέφερε:

«Όταν για πρώτη φορά συζητήσαμε με τους συνεργάτες μας από την YALOS να δημιουργήσουμε ένα λεύκωμα για το Ούζο και τη διαδρομή του από τον τόπο παραγωγής του μέχρι το τραπέζι μας, νιώσαμε ότι βρήκαμε έναν τρόπο να δώσουμε ζωή σε όλα όσα συμβολίζει το Ούζο και αντιπροσωπεύουν και εμάς τους ίδιους: 120 σχεδόν χρόνια από τότε που ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε ένα Ούζο εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζοντας τους αρωματικούς σπόρους και τα βότανα της Λέσβου, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εξακολουθεί να παράγεται με την ίδια μυστική συνταγή στο αποστακτήριο της Αποσταγματοποιίας στο γραφικό Πλωμάρι. Ως προϊόν με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη ποιότητας, το Ούζο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Λέσβο, από όπου καθιερώθηκε ως το εθνικό ποτό της χώρας μας αλλά και συστήθηκε σε όλους όσοι ξέρουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν την ποιότητα, ακόμη και έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Μέσα από την έκδοση αυτή, που ξεχωρίζει τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την αισθητική της, θελήσαμε να τιμήσουμε το παρελθόν και το παρόν του Ούζου, και κυρίως τους ανθρώπους του, αυτούς που με τις γνώσεις και το μεράκι τους μας χαρίζουν μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνήθειες. Ταυτόχρονα, όμως, θελήσαμε να θυμίσουμε πως, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στη χώρα μας συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά και να οραματιζόμαστε το μέλλον, με έμπνευση και δημιουργικότητα».

Την έκδοση «Ούζο: Εικόνες Εξ Αποστάξεως» μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.