ΕΛΛΑΔΑ

Έκαψε ζωντανό τον συγκάτοικό του

Έκαψε ζωντανό τον συγκάτοικό του

Σοκ προκαλεί η υπόθεση της ανθρωποκτονίας ενός 24χρονου αλλοδαπού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται ένας 41χρονος Πακιστανός που έμεναν μαζί, ο οποίος έκαψε τον άτυχο 24χρονο ζωντανό. Ο Πακιστανός, που συνελήφθη ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο, καθώς οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους οικονομικές διαφορές αλλά και πως το θύμα τον είχε προσβάλει στο παρελθόν.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, οπότε και οι άνδρες της Πυροσβεστικής ενημερώθηκαν για πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Σερίφου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο σημείο έσπευσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν μέσα σε δωμάτιο τον 24χρονο αλλοδαπό, ένοικο του διαμερίσματος, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου μία σχεδόν ημέρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού και της ανθρωποκτονίας είναι ένας 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, συγκάτοικος του θύματος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης και ομολόγησε τις πράξεις του.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης προκάλεσε την πυρκαγιά αφού περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό το θύμα την ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή γιατί είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, καθώς επίσης και γιατί τον είχε προσβάλει.

Σε βάρος του 41χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του εμπρησμού και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.