ΕΛΛΑΔΑ

Δυο προσαγωγές ναυτεργατών στο λιμάνι της Ραφήνας

Δυο προσαγωγές ναυτεργατών στο λιμάνι της Ραφήνας

Ένταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας όταν μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού επιχείρησαν να εμποδίσουν τον απόπλου του πλοίου «Πηνελόπη» από το λιμάνι της Ραφήνας.

Άνδρες του λιμενικού προχώρησαν στην προσαγωγή δύο μελών της ΠΕΝΕΝ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο όταν 11 μέλη του πληρώματός του «Πηνελόπη» προχώρησαν το πρωί σε επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργο, μέλη του σωματείου έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο Λαύριο και να προχωρήσουν σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία Aqua Maria που αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι για Ψαρά, Μεστά και στο πλοίο «Ταξιάρχης» που αναχωρεί στις 10 το βράδυ για Αγ.Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίζει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς αλλά και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πειραιά