ΕΛΛΑΔΑ

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει για ασύλληπτους «Πυρήνες»

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει για ασύλληπτους «Πυρήνες»

ΕΛ.ΑΣ: «Κρατούμενοι σχεδίασαν την βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού».

«Η βομβιστική επίθεση στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, σχεδιάστηκε από κρατούμενους για τρομοκρατία και εκτελέστηκε από συνεργούς τους εκτός φυλακής...".

Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία μάλιστα προκύπτει, ότι οι τρομοκράτες παρακολουθούσαν εδώ και ημέρες την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς το αυτοκίνητο όπου τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο μακρυά από το σπίτι του στόχου τους...

«ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ»

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν από την αρχή το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από το χτύπημα ποινικοί, για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι επειδή υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με χρονικό περιθώριο 20 λεπτών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και ο δεύτερος η συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία παραπέμπει σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η εκρηκτική ύλη είχε τοποθετηθεί σε ένα τάπερ κάτω από το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού και στόχος ήταν, όπως λένε οι αστυνομικοί, να σταλεί ένα απειλητικό μήνυμα στην ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, αλλά και σε άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Κορυδαλλού και όχι μόνον...

"ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ" ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και τα υπολείμματα της βόμβας, αν και τα περισσότερα ευρήματα από την έκρηξη καταστράφηκαν από τον αφρό που έριξαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στο αυτοκίνητο, καθώς δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι αστυνομικοί όμως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, πίσω από το χτύπημα να κρύβονται άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Διαβάστε περισσότερα:

Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού