ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια για 32 τουρίστες ανοιχτά της Χερσονήσου

Περιπέτεια για 32 τουρίστες ανοιχτά της Χερσονήσου

Μια μικρή περιπέτεια έζησαν οι 32 τουρίστες που επέβαιναν στο πλοιάριο «ΚΑΛΥΨΩ» Ν. Αγίου Νικολάου 61, το οποίο προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αγίου Γεωργίου Χερσονήσου.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός και άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή προς παροχή βοήθειας καθώς και παραπλέοντα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη.
Από το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τους 32 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος, περισυλλέγησαν οι επιβαίνοντες μετά από επιχείρηση του λιμενικού ενώ το "ΚΑΛΥΨΩ" αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ «ΑΓΑΠΗ» Ν. Η. 139 και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα της Χερσονήσου όπου και παραμένει ελλιμενισμένο.

Σύμφωνα με το flashnews, το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το λιμένα της Χερσονήσου προς εκτέλεση περιηγητικού πλου ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεωρήσεώς του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρήσεως Πλοίων και προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.