ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης για την υπόθεση Σακκά (pics)

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης για την υπόθεση Σακκά (pics)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση των «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Κωνσταντίνο Σακκά πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη τον Απρίλιο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στη Νέα Σμύρνη εξερχόμενος από αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν οπλισμός.

Έχει παραδεχτεί τη σχέση του με το συγκεκριμένο συμβάν, το οποίο συσχετίζει με την πολιτική του ταυτότητα ως αντιεξουσιαστής, δεν αποδέχεται όμως τη κατηγορία του μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενος για την -όπως καταγγέλλει- «εξόφθαλμα παράνομη παράταση της κράτησής μου».

Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα λίγο πριν από τη μεταγωγή του στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών όπου εκδικάζεται η πρώτη εκκρεμής εναντίον του υπόθεση (όχι αυτή για την οποία είναι προφυλακισμένος, καθώς για τη συγκεκριμένη δίωξη έχει συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης) παρουσίασε έντονο καρδιακό άλγος, οπότε μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος, με συνέπεια τη διακοπή της συνεδρίασης.

Από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς κρίθηκε ότι στο νοσοκομείο κρατουμένων οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες.