ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτικά μέτρα στην καλλιέργεια αραβοσίτου

Υποχρεωτικά μέτρα στην καλλιέργεια αραβοσίτου

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας ενημερώνει τους παραγωγούς αραβοσίτου ότι μετά την ολοκλήρωση των επισκοπήσεων έτους 2013 για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte, για ακόμη μια καλλιεργητική περίοδο δεν διαπιστώθηκε η παρουσία του στην ΠΕ Λάρισας.

Λόγω του εντοπισμού του εντόμου στην Π.Ε. Πιερίας για ακόμη μια χρονιά, η Υπηρεσία μας είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με την φυτοϋγειονομική νομοθεσία, να συνεχίσει να λαμβάνει περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του σε απαλλαγμένες από τον οργανισμό περιοχές εντός της Π.Ε. Λάρισας και την προστασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα είναι παρόμοια με όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθ. 680/10-1-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΣ7ΛΡ-ΩΣΦ) απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, θα ισχύσουν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο (2014) και θα επανακαθοριστούν με νέα σχετική απόφαση για την οποία η Υπηρεσία μας θα ενημερώσει εγκαίρως με Δελτίο Τύπου.

Σε συνέχεια παλαιότερων Δελτίων Τύπου και ενημερωτικών συγκεντρώσεων, η Υπηρεσία μας υπενθυμίζει στους καλλιεργητές αραβόσιτου ότι με την ανωτέρω απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας τέθηκε σε εφαρμογή σε ετήσια βάση πρόγραμμα περιστολής και επανακαθορίστηκε η ζώνη περιστολής εντός της Π.Ε. Λάρισας που γειτνιάζει με τα όρια της Π.Ε. Πιερίας και περιλαμβάνει τομείς των Δήμων Τεμπών, Αγιάς και Ελασσόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί αραβοσίτου μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου στα τηλέφωνα: 2413 511119, 511211, 511181 και 511144