ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης: Σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά

Επίδομα θέρμανσης: Σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά

Σενάρια για προκαταβολή...

Λίγες ημέρες προτού αρχίσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης που οδηγεί την τιμή αγοράς πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα δικαιούνται μεγαλύτερη επιδότηση από πέρυσι και αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο πετρέλαιο, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα περιμένουν να τους εγκριθεί η επιδότηση μέσω Τaxis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θα «κλειδώσει» εντός της εβδομάδος και θα ανακοινωθεί στις 15 Οκτωβρίου.
Δεδομένου ότι τα νοικοκυριά δεν κατάφεραν τον περσινό χειμώνα να εισπράξουν επιδοτήσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ για τη θέρμανσή τους, καθώς η διαδικασία επιδότησης ήταν δαιδαλώδης το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στον τρόπο καταβολής του επιδόματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξετάζει πρόταση η επιδότηση να δοθεί προκαταβολικά, με επιταγή που θα σταλεί στο σπίτι του δικαιούχου (ανάλογα με τα κριτήρια που θα καθοριστούν), ώστε να μην προκύψουν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πέρυσι και κάποιοι ενώ το δικαιούνταν, δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το συνολικό κόστος αγοράς.

Πάντως, όποιο σενάριο και αν επικρατήσει, αυτό θα προκαταβάλλεται στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες στην «κατάψυξη» και το πετρέλαιο ναυτιλίας αφορολόγητο