ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανακρίτρια Πειραιά ο συνοδηγός του Ρουπακιά

Στην ανακρίτρια Πειραιά ο συνοδηγός του Ρουπακιά

Στην ανακρίτρια Πειραιά θα οδηγηθεί σήμερα ο 32χρονος Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος συνελήφθη για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο συλληφθείς φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, και εγκατέλειψε το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας όμως πίσω του -του έπεσε από την τσέπη- το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 32χρονος υπάλληλος σούπερ-μάρκετ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στους ανακριτές, αλλά την Τρίτη 8 Οκτωβρίου διατάχθηκε η σύλληψή του από την ανακρίτρια που εξετάζει την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ και περιγράφεται ως "ο καραφλός που επιτέθηκε μετά σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ".

Παράλληλα, σύμφωνα με την απολογία του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο εν λόγω 32χρονος είναι "υπεύθυνος πολιτικής δράσης" της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια. Επιπλέον στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, άτομα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να ενδιαφέρονται γι' αυτόν και τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση της Αμφιάλης.

Διαβάστε επίσης:

Μιχελάκης: Τη Χρυσή Αυγή θα τη θέσει εκτός νόμου ο λαός

Σπεύδουν να σβήσουν τα τατουάζ με τις σβάστικες

Η γυναίκα που στρίμωξε τον Μπαρμπαρούση και τη Χρυσή Αυγή

Κεδίκογλου: Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή