ΕΛΛΑΔΑ

Τήλος: Υποβαθμίζουν το Δημοτικό σχολείο

Τήλος: Υποβαθμίζουν το Δημοτικό σχολείο

Μεταναστεύουν οι μαθητές της Τήλου, καθώς το δημοτικό σχολείο του μικρού νησιού της άγονης γραμμής από τριθέσιο έγινε διθέσιο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο, αφού η διδακτική ώρα θα μειωθεί από 20 σε 10 λεπτά.

«Οι γονείς βιώνουν την απόφαση σαν ένα ακόμη χαστούκι. Θέλουμε να κρατήσουμε το νησί όρθιο, με τους κατοίκους του, αλλά πώς;» αναρωτιέται η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη.

Ειδικότερα, η απόφαση που ξεσήκωσε τους γονείς των 26 παιδιών του μοναδικού δημοτικού στην Τήλο ήταν η υποβάθμιση του σχολείου από τριθέσιο έως πέρυσι σε διθέσιο από φέτος, με στόχο ο τρίτος διορισμένος δάσκαλος στο σχολείο να αναλάβει καθήκοντα στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου, που φτάνει έως τις 4 μμ.

Με την απόφαση μπορεί να επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, όμως οι δύο δάσκαλοι που απέμειναν στο συμβατικό ωράριο θα πρέπει να αναλάβουν τους μαθητές τριών τάξεων ο καθένας.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν κοινοποιήθηκε η απόφαση, οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους έχοντας τη συμπαράσταση των γονιών τους.