ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Δεν βάζουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες

Λάρισα: Δεν βάζουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες

Σε πολλές πολυκατοικίες της πόλης, που λειτουργούν με κεντρική θέρμανση πετρελαίου, υπερισχύει η άποψη να μην προβούν σε καμιά κίνηση προμήθειας πετρελαίου, καθώς σε κάποιους δεν συμφέρει οικονομικά.

Η απόφαση ενοίκων διαφόρων πολυκατοικιών, να περάσουν το χειμώνα με κλειστούς καυστήρες, βασίζεται σε διαφορετικούς λόγους στην κάθε μία περίπτωση, αλλά φυσικά απορρέει από τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος. Ετσι, σε πολυκατοικία τριάντα διαμερισμάτων που έχουν μείνει ξενοίκιαστα τα δεκαπέντε, οι ένοικοι δεν συζητούν καν να μοιραστούν το αυξημένο κόστος καύσης πετρελαίου και προτιμούν να μην βάλουν πετρέλαιο.

Άλλη περίπτωση είναι ότι αρκετοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, έχουν ήδη βάλει φυσικό αέριο, ή έχουν εφοδιαστεί με σόμπες πέλετ, ξυλόσομπες και ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης, ώστε να μην εξαρτώνται από την κεντρική θέρμανση και ως εκ τούτου δεν συμμετέχουν στα έξοδά της.

Επίσης κάποιοι ένοικοι, καθυστερούν την προμήθεια πετρελαίου, με το σκεπτικό ότι πιθανόν να μην χρειαστεί να κάψουν πολύ πετρέλαιο, αν ο φετινός χειμώνας είναι τόσο ήπιος όπως και ο περσινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών της Λάρισας, πέρυσι η μείωση κατανάλωσης πετρελαίου στην πόλη έφτασε το 80%, ενώ φέτος, βάση των πρώτων εκτιμήσεων, θα αγγίξει το 90%!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ