ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου

Σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία εν όψει της 40ης επετείου από την φοιτητική εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

"Εκρηκτικό" αναμένεται φέτος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κλίμα εορτασμού της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου, λόγω της οικονομικής κρίσης, της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των συλλήψεων που αφορούν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης με θύματα δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα στο Νέο Ηράκλειο. Μία επίθεση για την οποία δεν έχει σταλεί ακόμη προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, γεγονός που κάνει τις Αρχές να εκφράζουν φόβους και για νέο χτύπημα.

8152627

Αστυνομική παρουσία έξω από την ΕΡΤ και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Στα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη και την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, θα συμμετάσχουν ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., που θα ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων και περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, από υπηρεσίες όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ, άνδρες της τροχαίας, της ασφάλειας αλλά και της αντιτρομοκρατικής.

Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, οικονομικούς στόχους, ενώ έντονη θα είναι η παρουσία και στα Εξάρχεια. Φέτος, μάλιστα, για πρώτη φορά θα υπάρχει φρούρηση έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ αλλά και από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική.

Παρεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται την Κυριακή έξω από το Πολυτεχνείο, ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες καταλήψεις, ενώ στο εσωτερικό του ιστορικού πανεπιστημιακού ιδρύματος την περιφρούρηση θα αναλάβουν οι φοιτητές.

politexneio 2

Μηδενική ανοχή και προληπτικές προσαγωγές υπόπτων

Και φέτος θα γίνουν έλεγχοι και στοχευμένες προληπτικές προσαγωγές σε υπόπτους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, ενώ η εντολή που έχει δοθεί προς τις αστυνομικές δυνάμεις είναι να υπάρξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα θα είναι την Κυριακή η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων. Θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος και σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Από την τροχαία θα υπάρξει απαγόρευση στάσης, στάθμευσης αλλά και κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους, μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθεση λουλουδιών και στεφανιών στο Πολυτεχνείο (pics)

«Διδακτικός ο τρόπος της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ο Π. Φύσσας στην αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο

Η «μαύρη» 7η επέτειος του Πολυτεχνείου