ΕΛΛΑΔΑ

Νούμερο ένα προορισμός η Ελλάδα για τους Αυστριακούς!

Νούμερο ένα προορισμός η Ελλάδα για τους Αυστριακούς!

«Το καλοκαίρι του 2013, η Ελλάδα, με μια αύξηση 11%, αποτέλεσε και πάλι τον πιο αγαπητό προορισμό των Αυστριακών και συνεχίζει να ακολουθεί ανοδική πορεία, ανακτώντας την παλιά της πρωταρχική θέση» τονίστηκε, κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του απολογισμού της απερχόμενης χρονιάς, από τον διοργανωτή ταξιδίων GULET, θυγατρική εταιρία του ομίλου TUI World.

Η GULET, με μερίδιο 60% στον όμιλο αναφορικά με αεροπορικά πακέτα ταξιδιών, με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Αυστρία, το ευρύτερο πρόγραμμα πακέτων για Ελλάδα στην αυστριακή αγορά και κατάλογο που παράγεται αποκλειστικά και απευθύνεται μόνο στην Αυστρία, παράλληλα με τον απολογισμό, παρουσίασε και το καλοκαιρινό πρόγραμμα για το 2014.

Η παρουσίαση αφορούσε τους τέσσερις καταλόγους χωρών για το 2014, δηλαδή Ελλάδα- Κύπρο, Τουρκία, Ισπανία και Τυνησία- Αίγυπτο και δύο καταλόγους για τις εγκαταστάσεις Club Magic Life (δύο στην Ελλάδα) και Gulet Holiday Club (πέντε στην Ελλάδα).

Ο κατάλογος για την Ελλάδα περιλαμβάνει 61 πτήσεις την εβδομάδα, 300 ξενοδοχεία, 19 νησιά και νέα πτήση από Λίντς για Κάρπαθο με τις Αυστριακές Αερογραμμές, ενώ ο κατάλογος του Reiseladen έχει αφομοιωθεί στον κατάλογο της Gulet. Ειδική αναφορά έγινε στη δυνατότητα κράτησης σε ξενοδοχεία τριών αστέρων έως και πολυτελή πέντε αστέρων, η προσφορά ξενοδοχείων με aqua park (Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κω) καθώς και η δυνατότητα island hopping ή island combination στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

ekk

Κατά την παρουσίαση και πέρα από τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την Ελλάδα, ο Ράινχαρντ Γκρούμπχοφερ, διευθυντής της GULET, κάνοντας απολογισμό της απερχόμενης χρονιάς, ανέφερε πως μια σειρά αιτίες σε άλλες χώρες οδήγησαν σε ένα «δύσκολο» καλοκαίρι, με οδυνηρές απώλειες στις κρατήσεις για Αίγυπτο και Τουρκία, αλλά με ποσοστό μείωσης για όλο το πρόγραμμα Gulet 2013 μόνο στο 2%.

Όπως σημείωσε, η απερχόμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από την οικονομική κρίση στην Κύπρο, τον Μάρτιο και Απρίλιο, την κρίση στην Τυνησία, τις πλημμύρες στην Αυστρία, τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη, τις υψηλές θερμοκρασίες Ιουλίου και Αυγούστου στην Αυστρία, τις ταξιδιωτικές οδηγίες προς την Αίγυπτο από το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών όπως και από τη γενική συγκρατημένη θέληση για ταξίδια.

Ήδη πριν τρεις εβδομάδες, στην παρουσίαση στη Βιέννη από τον διεθνή ταξιδιωτικό όμιλο TUI του απολογισμού του για την «τουριστική χρονιά 2013» που ολοκληρώθηκε τέλη Οκτωβρίου, είχε τονιστεί η ιδιαίτερα θετική διαπίστωση για τη χώρα μας πως στην Αυστρία «η Ελλάδα είναι ο νικητής της καλοκαιρινής περιόδου», δίνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξα μηνύματα για την προσεχή τουριστική περίοδο 2014.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη προγράμματος του Ομίλου, Μάργκιτ Έμπνερ, η Ελλάδα σταδιακά ανακατέλαβε τη θέση της ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για το αυστριακό κοινό, με την Κρήτη και τη Ρόδο να σημειώνουν θεαματική αύξηση, ενώ οι τιμές για ελληνικούς προορισμούς παραμένουν σταθερές.

Κατά μέσον όρο, πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.