ΕΛΛΑΔΑ

Η φέτα θα προστατευτεί

Η φέτα θα προστατευτεί

Νέες διαβεβαιώσεις για την προστασία της φέτας με την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους.


«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.
Όπως είπε, εξακολουθεί η καθολική απαγόρευση σε εισαγωγές καναδικού τυριού ως φέτα στην Ε.Ε., ενώ διπλασιάζονται οι εξαγωγές χωρίς δασμούς γαλακτοκομικών προϊόντων όπως η ελληνική φέτα προς τον Καναδά.


Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «λέγονται πράγματα που απέχουν από την αλήθεια με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».
Είπε ακόμη ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχόληση προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος έκανε παρέμβαση στον πρόεδρο της Κομισιόν.
«Ενώ η φέτα θα έχει πλέον αυξημένη προστασία και στον Καναδά, κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει για επίσης γνωστά τυριά, όπως η ιταλική παρμεζάνα», κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.