ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό τις νυχτερινές ώρες το Πεδίον του Αρεως

Κλειστό τις νυχτερινές ώρες το Πεδίον του Αρεως

Από σήμερα, Τετάρτη, και κάθε βράδυ (από τις 23:00 έως τις 06:00) το Πεδίον του Αρεως θα μένει κλειστό για το κοινό. Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η προληπτική περίφραξη και το «λουκέτο» το βράδυ επελέγησαν για λόγους ασφαλείας και προστασίας του χώρου.

Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Πεδίον του Άρεως, μπαίνοντας μόνο από συγκεκριιμένα σημεία (εισόδους) από τις 6 το πρωί. Μετά τις 11 το βράδυ οι πύλες θα κλείνουν.

«Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας πνεύμονας πρασίνου, χώρος αναψυχής και άθλησης και πρέπει να παραμένει καθαρός και ασφαλής, ανοιχτός στους πολίτες αλλά όχι ξέφραγο αμπέλι. Αποφασίσαμε την προληπτική περίφραξη και το κλείσιμο για τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν όλη τη μέρα ένα όμορφο και ασφαλές πάρκο», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Περιγράφοντας την προτέρα κατάσταση, υπογράμμισε τους κινδύνους από την «έντονη παραβατικότητα και την ανεξέλεγκτη πρόσβαση περιμετρικά». Υπογράμμισε ότι επιχειρήθηκε να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα που θέτουν τη δημόσια υγιεινή και την ασφάλεια σε κίνδυνο.

«Γι' αυτό επιλέξαμε τη λύση της περίφραξης. Διώξαμε από το πάρκο τα παραβατικά στοιχεία και τους καταληψίες σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Το καθαρίσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.
Ολοκληρώσαμε την περίφραξη και ψηφίσαμε κανονισμό να κλείνει το βράδυ το πάρκο» τόνισε.

Σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη διαθέσει 1.500.000 ευρώ από πόρους της για τις εργασίες που γίνονται και έχει δεσμεύσει 2.200.000 ευρώ για αυτές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.