ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι πολυκατοικίες στην Ξάνθη λόγω χρεών

Στο σκοτάδι πολυκατοικίες στην Ξάνθη λόγω χρεών

Στο σκοτάδι βυθίζονται διαμερίσματα στην Ξάνθη γιατί ένοικοι και ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οφειλές προς τη ΔΕΗ και να τους κόβεται το ρεύμα.

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά είναι υπαρκτό ήδη από πέρυσι, με τον κ. Αθανάσιο Κεχαγίογλου, ιδιοκτήτη διαχειριστικής εταιρίας στην Ξάνθη να τονίζει πως «το πρόβλημα αυτό δυστυχώς συνεχίζεται και φέτος σε κάποιες οικοδομές και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα. Το ποσοστό των οικοδομών αυτών παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».

Όπως σημειώνει, αυτό που συμβαίνει συνήθως στις πολυκατοικίες είναι είτε ότι υπάρχει ένας ένοικος ο οποίος έχει συσσωρευμένες μεγάλες οφειλές τις οποίες δεν καταβάλλει και ακολουθείται είτε κάποιος διακανονισμός είτε ακόμη και η δικαστική οδός, είτε παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί ένοικοι να μην μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα. «Το πρόβλημα είναι όταν έχουμε πολλούς ενοίκους να χρωστούν από 200 και 300 ευρώ και εκεί είναι πολλά τα μέτωπα και δεν ξέρεις τι να κλείσεις» εξηγεί ο κ. Κεχαγιόγλου.

Την ίδια στιγμή... δειλά δειλά, σύμφωνα με το thrakitoday ήδη κάποια διαμερίσματα στην περιοχή προχωρούν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ενόψει και του χειμώνα, με τον κ. Κεχαγιόγλου να εξηγεί πως «η μέχρι τώρα εικόνα που έχουμε είναι ότι τα ποσοστά αυτών που προμηθεύονται πετρέλαιο παραμένουν σχεδόν ίδια με πέρυσι. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των φετινών αλλαγών στη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης», για να προσθέσει ωστόσο πως «οι παραγγελίες πλέον είναι χαμηλότερες. Ο κόσμος προσπαθεί να θερμανθεί τους πολύ κρύους μήνες του χειμώνα και τους υπόλοιπους έχουν άλλα μέσα στα διαμερίσματα, όπως το κλιματιστικό».

Ροή Ειδήσεων