ΕΛΛΑΔΑ

Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση

Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση

Είκοσι πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, ένα συμβάν που σχολιάστηκε και απασχόλησε κατά καιρούς τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο μυστηριώδης αυτός θάνατος στοίχειωσε ανεπανόρθωτα την ζωή της, Μαρίνα Δοδέρο στενής φίλης της Χριστίνας Ωνάση η οποία αποφάσισε να γράψει βιβλίο για να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που άνοιξε η φοβερή τραγωδία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2014 και θα αποτελείται από είκοσι τέσσερα κεφάλαια.

athina5

Ο τίτλος παραμένει ακόμη επτασφράγιστο μυστικό, καθώς το βιβλίο αποτελεί πόλο διεκδίκησης για τους διασημότερους εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας όπου έζησαν οι Ωνάσηδες, αλλά και των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Μάλιστα προ ημερών τα δικαιώματα του ζητήθηκαν από το Χόλιγουντ για να γίνουν ταινία, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας.

Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου – Δολερό , γόνος Εμπειρίκου, είναι εκείνη η οποία εντόπισε πρώτη τη νεκρή Χριστίνα στην μπανιέρα, που της έκλεισε τα «παγωμένα μάτια», τη συνόδευσε στο νεκροτομείο.

Από τότε μέχρι και σήμερα ο μύθος για τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση θέριεψε και τα βιβλία που γράφτηκαν γι'αυτό ήταν αμέτρητα. Ποτέ όμως δεν μίλησαν οι άνθρωποι που έζησαν δίπλα στη Χριστίνα τον τελευταίο καιρό πριν φύγει από τη ζωή.

athina1

Στο βιβλίο παρουσιάζονται σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα πρώτα εκείνα χρόνια της γνωριμίας των δύο κοριτσιών το 1966, μέχρι και το 1988. Οι ζωές τους ταυτισμένες ή παράλληλες, πάντα όμως μαζί αναλύονται λέξη προς λέξη.

Πώς γνωρίστικαν οι δύο γυναίκες
«Ήμασταν στα 17 όταν γνωριστήκαμε, το καλοκαίρι του 66 σε ένα πάρτι των Κονιαλίδων που ήταν φίλοι των γονιών μου. Η αδελφή του Ωνάση, ήταν αυτή που μας σύστησε.

files

Σκέφθηκε ότι η ανιψιά της η Χριστίνα, θα μπορούσε να κάνει καλή παρέα με την εγγονή του εφοπλιστή Τζορτζ Εμπειρίκου, και δεν έκανε λάθος. Αμέσως δεθήκαμε και αγαπηθήκαμε».

Διαβάστε επίσης: Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της οικογένειας Ωνάση από τον Σκορπιό

Video: Όταν ο Ωνάσης φλέρταρε τη Σαπουντζάκη (και της μιλούσε ρώσικα)