ΕΛΛΑΔΑ

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα ο καιρός

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την εβδομάδα

Από -4 ο υδράργυρος αύριο σε Μακεδονία και Θράκη

Με βροχές, καταιγίδες και πολύ κρύο θα κυλήσει η εβδομάδα. Τι και αν το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος σκαρφάλωσε λίγο πιο ψηλά, από σήμερα αναμένεται νέα πτώση που θα μας βάλει για τα καλά σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Η εβδομάδα αρχίζει με παροδικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο αιγαίο τοπικά, 7 μποφόρ.

p11

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ παγετός θα πλήξει το πρωί τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές τοπικές βροχές, οι οποίες θα είναι έντονες σε περιοχές της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -04 έως και 10 βαθμούς Κελσίου με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου ο υδράργυρος θα ξεκινάει από τους -08 βαθμούς. Το ίδιο βροχερό σκηνικό θα έχουν τα νησιού του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

broxes3933

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια ο υδράργυρος θα πέσει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές με ανέμους που παροδικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 μέχρι και 14 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τα βόρεια που θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχή στην Αθήνα, κρύο στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη με ανέμους που θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Το κρύο θα είναι βαρύ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο χιόνια

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

xionia

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Άνεμοι: βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4
με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Κρύο και παγετός θα ολοκληρώσουν το χειμερινό σκηνικό.

Η κακοκαιρία πάει Ρόδο και Κρήτη

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα χτυπήσουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σε όλη την υπόλοιπη χώρα με ανέμους που θα φτάνουν στα ανατολικά τα 6 μποφόρ. Μικρή άνοδο θα έχει ο υδράργυρος κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους, παγετός.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Η άγνωστη κατάρα της οικογένειας Μαρτίνου

Κώστας Γιαννίκος: Οι δύσκολες ώρες στη φυλακή