ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμης προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Μιχάλη Λιάπη.

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Νωρίτερα την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας. Κατά την εισήγησή του, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο "επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα", τονίζοντας ότι παραβίασε το νόμο που ο ίδιος κατασκεύασε. Όπως υποστήριξε: "το γεγονός ότι έφυγε ταξίδι με εξωτικό προορισμό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια", ενώ πρόσθεσε πως "ο πρότερος έντιμος βίος δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη στο παρελθόν αλλά ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί".

Ο κατηγορούμενος, κατά τον εισαγγελέα "επέλεξε να μην πληρώσει το ευτελές για εκείνον ποσό των 1000 ευρώ που στοιχίζει όσο ένα γεύμα στα πολυτελή εστιατόρια όπου συχνάζει".

Εκδικητική χαρακτήρισαν την ποινή οι συνήγοροι του κ. Λιάπη, ενώ η Πρόεδρος του δικαστηρίου καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας του πρώην υπουργού και τόνισε ότι ενώ είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί, καλό θα ήταν να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει.

Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την πράξη του πρώην υπουργού όπως τόνισαν οι συνήγοροί του ενώ ανέφεραν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης ανέφεραν ότι ο κ. Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο λόγω των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας για Μιχάλη Λιάπη: «Ρέπει προς το έγκλημα»

Απών και πάλι ο Μ. Λιάπης από το δικαστήριο για τις πλαστές πινακίδες

Σήμερα η δίκη του Μιχάλη Λιάπη (video)

Γιατί «κρύφτηκε» στη Μαλαισία ο Λιάπης: Ταξίδι εκτόνωσης ή μπίζνες;