ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ισόβια σε 53χρονο κρεοπώλη

Κρήτη: Ισόβια σε 53χρονο κρεοπώλη

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή σε βάρος του 53χρονου κρεοπώλη που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη και ένοχος κατά πλειοψηφία για την δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 53χρονο κρεοπώλη για την δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη συν 8 έτη για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, την παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή αλλά και χρηματική ποινή της τάξεως των 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν την άποψη ότι δεν έπρεπε πέραν των ισόβιων δεσμών να επιβληθεί στον 53χρονο επιπλέον ποινή, κάτι που τελικά το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν του.

Στον αδερφό του κρεοπώλη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη συν 2 έτη για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και χρηματική ποινή της τάξεως των 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του 53χρονου κρεοπώλη ενώ για τον αδερφό του αποφασίστηκε μόνο για δύο χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενώ η έφεσή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση ότι κάθε αρχή του μήνα ο αδερφός του κρεοπώλη θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: cretalive.gr