ΕΛΛΑΔΑ

Δικαίωση για ζευγάρι υπερχρεωμένων συνταξιούχων

Δικαίωση για ζευγάρι υπερχρεωμένων συνταξιούχων

Βαθιά ανάσα για οικογένεια συνταξιούχων από την Ιεράπετρα αποτέλεσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Λασιθίου.

Πρόκειται για οικογένεια σήμερα συνταξιούχων τριτέκνων, με ενήλικα και τα τρία παιδιά. Ο σύζυγος συνταξιούχος του Ο.Γ.Α και η σύζυγος του Ο.Α.Ε.Ε, "καθώς υπήρξε πρώην μεταποιητής υφασμάτων (μοδίστρα) "οι οποίοι συμμετέχουν σε δανειοδότηση είτε ως οφειλέτες είτε ως εγγυητές αλλήλων, σε τρις Τράπεζες και με διάφορα Τραπεζικά προϊόντα. Και οι δύο βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική θέση μετά την μείωση των συντάξεων τους.

Ο σύζυγος, έχει χρέος συνολικής οφειλής 116.965,53 ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ,το 50% μίας κατοικίας, και αρκετά αγροτεμάχια.

Η σύζυγος, έχει χρέος 131.661,17 ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει το το 50% μίας κατοικίας, και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο μικρής εμπορικής αξίας

Οικονομική κατάσταση:

Το μηνιαίο ατομικό εισόδημα του συζύγου ανέρχεται στο ποσό των 900 Ευρώ και της συζύγου 650 Ευρώ.

Το συνολικό χρέος της οικογένειας των συνταξιούχων ανέρχεται στο ποσό των 248.626,70 Ευρώ

Με την από 20-12-2013 απόφαση το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως διέταξε

1)Απαγόρευση στις πιστώτριες Τράπεζες της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης ημερομηνία που έχει οριστεί για τις 16-12-2016.

2)Ορίζει μηνιαία καταβολή α) για τον σύζυγο 250,00 Ευρώ, για όλες τις Τράπεζες β)για δε την σύζυγο 450,00 για όλες τις Τράπεζες ποσό το οποίο θα διανέμεται αναλογικά του χρέους

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμφανώς ικανοποιημένη, θεωρεί την εν λόγω απόφαση άλλη μια δικαίωση δανειοληπτών.