ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κεφαλονιά ο Γιάννης Μιχελάκης

Στην Κεφαλονιά ο Γιάννης Μιχελάκης

Στην Κεφαλονιά έφθασε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Κεφαλονιά. Τον υπουργό Εσωτερικών συνοδεύει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, στο νησί μεταβαίνουν οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής για τον αποτελεσματικότερο και ταχύτερο επί τόπου συντονισμό.

Εντός των επόμενων ωρών θα φτάσουν στην Κεφαλονιά και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, μαζί με εννέα πυροσβεστικούς υπαλλήλους, μεταφέροντας ένα διασωστικό όχημα σεισμών, καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν μαζί τους και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα παραμείνει στην Κεφαλονιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης:

Με τον φόβο του Εγκέλαδου ξενυχτούν στην Κεφαλονιά