ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Προσωρινά μη κατοικήσιμο το 5% των κτιρίων

Κεφαλονιά: Προσωρινά μη κατοικήσιμο το 5% των κτιρίων

Μικρότερο του 5% θα είναι το ποσοστό των κτιρίων της Κεφαλονιάς που θα κριθούν «προσωρινά μη κατοικήσιμα», λόγω των ζημιών από τον σεισμό, σύμφωνα με τον γγ Δημοσίων Έργων Σ. Σιμόπουλο, έπειτα και από τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό αυτό πιθανότατα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, κατεβαίνοντας στο 2% όταν θα γίνει και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος.

Όπως είπε ο ίδιος, επικαλούμενος στοιχεία της ΔΕΗ στην Κεφαλονιά υπάρχουν περίπου 33.000 συνδέσεις ηλεκτροδότησης, ενώ όσον αφορά στις αυτοψίες, είπε ότι έως σήμερα έχουν γίνει 1.050 αυτοψίες, πρωτοβάθμιου ελέγχου, από τις οποίες προκύπτει για ένα ποσοστό 50% ο χαρακτηρισμός «προσωρινά μη κατοικήσιμο».

Υπάρχουν επίσης σε εκκρεμότητα 500 αιτήσεις για αυτοψία. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούν «πιθανώς μη κατοικήσιμα κτίρια».

«Από τα παραπάνω προκύπτει λοιπόν ότι το ποσοστό των κτιρίων του νησιού που κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο θα κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμο, δε θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 5%. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, θα μειωθεί στο 1/3, δηλαδή στο 2%. Η Κεφαλονιά άντεξε» κατέληξε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Διαβάστε επίσης: Μετασεισμός στο Αργοστόλι