ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αγρότες απέκλεισαν την εφορία και την εθνική οδό

Χανιά: Αγρότες απέκλεισαν την εφορία και την εθνική οδό

Με τον αποκλεισμό για δεύτερη ημέρα της εφορίας Χανίων και συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, συνεχίστηκαν στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό των αγροτών.


Οι αγρότες της «Ενότητας» συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από την Εφορία Χανίων η οποία δεν λειτούργησε. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργο Γωνιωτάκη, «το βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η απόσυρση από την κυβέρνηση του νόμου για τη φορολόγηση των αγροτών».

Οι αγρότες από την «Ενωτική Ομοσπονδία», παρά τη βροχή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στη θέση Μεγάλα Χωράφια, κλείνοντας συμβολικά για 10 λεπτά ανά ώρα την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

«Οι αγρότες θα παραμείνουν στα αγροτικά μπλόκα μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Είναι δίκαια αιτήματα επιβίωσης του αγροτικού πληθυσμού», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ενωτικής Ομοσπονδίας», Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Στο σημείο της συγκέντρωσης οι αγρότες άναψαν φωτιά ενώ έστησαν και κιόσκι προκειμένου να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο, ενώ σε κοντινό σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.