ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στο Ληξούρι

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στο Ληξούρι

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ή ελλείψεις στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά δίνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί, με χιλιάδες κατοίκους να φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος σημείωσε πως έως το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 250 νέες αυτοψίες σε κτίρια στο Ληξούρι, με το ποσοστό των κτισμάτων που χρειάζονται επισκευές να ανέρχεται πλέον στο 55%.

Τόνισε πως, με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση οι σεισμόπληκτοι θα δικαιούνται διετή επιδότηση από 200 έως 400 ευρώ στο ενοίκιο που θα καταβάλουν, ανάλογα με τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Σχετικά με τις προτεραιότητες των αρχών, υπογράμμισε πως πρώτος στόχος είναι να καταστεί το νησί «λειτουργικό», με έργα για την αποκατάσταση λιμανιών και του οδικού δικτύου. «Καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν προβλήματα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου» επισήμανε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σχολικές μονάδες του νησιού, ο γγ Δημοσίων Έργων δήλωσε πως σοβαρά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί σε 3 με 4 σχολεία, αλλά υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών με προκατασκευασμένες αίθουσες.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να ακούν μόνο «υπεύθυνες φωνές», καθώς το «κύριο πρόβλημα είναι ο πανικός».

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα για τους Κεφαλονίτες

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Επί ποδός για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» στην Κεφαλονιά