ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ψωμιάδης κατηγορεί τον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ

Ο Ψωμιάδης κατηγορεί τον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ

Δυο στοιχεία πάνω στα οποία δομεί την υπερασπιστική του θέση πως δεν ζημιώθηκε η ΑΕΚ επί προεδρίας του και κυρίως πως «αποδεικνύεται η αθωότητά του», εμφάνισε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος δικάζεται για υπεξαίρεση περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο διοικήσεώς της από την οικογένειά του (Ιούνιος 2001-2002).

Το πρώτο αφορά στην αντίκρουση με έγγραφα, στοιχείων που είχε επικαλεστεί ο ελεγκτής των οικονομικών της ΠΑΕ, Γ. Ρόκκας, καταθέτοντας ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με αυτά ο Ψωμιάδης είχε εισπράξει επιταγές της ΑΕΚ (εκδόσεως της εταιρίας Netmed που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ) ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ομάδας.

Η αντίκρουση ήρθε με τον Μάκη Ψωμιάδη να προσκομίζει και καταθέτει στο Δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία. Άμεσα οι συνήγοροι υπεράσπισής του κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του μάρτυρα Ρόκκα , τον οποίο είχε προτείνει η πολιτική αγωγή.

Ν. Αντωνιάδης (συνήγορος): "Μας είχε πει ο μάρτυρας ότι είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν".

Γ. Ρόκκας (μάρτυρας): "Παραστατικά μου έδειξαν, ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. Δεν μπορούσα να τα ελέγξω".

Γ.Ηρειώτης: (συνήγορος) :"Τι ακριβώς χαρτιά είδατε;".

Γ.Ρόκκας: "Κινήσεις λογαριασμών".

Ν.Αντωνιάδης: "Εδώ όμως μας είπατε ότι τα λεφτά αυτά δεν πέρασαν από τα ταμεία της ΑΕΚ. Και πειστήκατε έτσι, εσείς ο οικονομολόγος;".

Δύο εκτιμήσεις

Η υπεράσπιση Ψωμιάδη ανέδειξε επίσης στοιχεία από το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε διενεργήσει ο εν λόγω μάρτυρας, Γιώργος Ρόκκας, κατόπιν παραγγελίας των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας (Νικολαίδη, Κανελλόπουλου κ.α.) μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ψωμιάδη από την ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτό η ζημιά που προκύπτει (από τα βιβλία της ομάδας) για τη διοίκηση Ψωμιάδη ανέρχεται στις 660.000 ευρώ.

Χρ.Στάθης (συνήγορος) προς μάρτυρα: "Όταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΑΕΚ η οικογένεια Ψωμιάδη, τι ζημιά υπήρχε;".

Γ. Ρόκκας: "Πρέπει να ήταν μεγάλο ποσόν. Λογικά ήταν πάνω από 30 εκατομμύρια η ζημιά".

Χρ. Στάθης (προς δικαστήριο): "Θα έπρεπε να ενεργήσετε αυτεπάγγελτα. Οι αντιφάσεις του μάρτυρα είναι πρόδηλες... Προκύπτει και από το πόρισμά του που λάβαμε τώρα υπόψη ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική η οποία έχει ήδη κριθεί".

Να σημειωθεί πώς το εν λόγω πόρισμα έφτασε στο δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης στο οποίο ήταν αντίθετη η πολιτική αγωγή.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων