ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο «φόβος και ο τρόμος» στις Αφίδνες

Συνελήφθη ο «φόβος και ο τρόμος» στις Αφίδνες

Συνελήφθη στις 9-3-2014 το πρωί στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε οικίες στις Αφίδνες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ο συλληφθείς, μαζί με τουλάχιστον άλλους τρεις (3) ομοεθνείς του, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν οικίες στην περιοχή των Αφιδνών, εισέρχονταν σε αυτές διαρρηγνύοντας παράθυρα ή πόρτες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή λοστού και τη χρήση σωματικής βίας, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Μέχρι στιγμής, εξακριβώθηκε ότι είχαν διαπράξει τρεις (3) ληστείες σε οικίες στην ίδια περιοχή.

Ο 31χρονος είχε αποφυλακισθεί στις 25-4-2013 από τις Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστείες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του και για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΝΟΠ: Δημοψήφισμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ