ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού

Αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων φέρνει η κατασκευή της πεζογέφυρας «Γελαδάκη» στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής.

Οι ρυθμίσεις θα διαρκέσουν ως τις 10 Αυγούστου 2014, για όσο δηλαδή θα εκτελείται η πρώτη φάση του έργου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η κυκλοφορία των οχημάτων σε μήκος 300 μέτρων επί της Λεωφόρου Μεσογείων περιορίζεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μία υπέργεια και μία υπόγεια.

Επίσης, τίθενται σε εφαρμογή και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως:

- Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ. ανά ώρα στη λεωφόρο Μεσογείων, σε απόσταση 300 μέτρων πριν και κατά μήκος των έργων.

- Απαγόρευση της προσπέρασης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μεσογείων στην περιοχή των έργων

- Αντιδρόμηση της οδού Χλόης, στο τμήμα της από τη Λ. Μεσογείων, προς και μέχρι την οδό Τρικάλων.

- Μονοδρόμηση των οδών Αγίας Θέκλας, στο τμήμα της από την οδό Κορινθίας, προς και μέχρι την οδό Κρήτης, Ηλιακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Τρικάλων, προς και μέχρι τη Λ. Μεσογείων, Τρικάλων, στο τμήμα της από την οδό Ανδριανού, προς και μέχρι την οδό Ηλιακοπούλου.

- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της, από την οδό Αγ. Βασιλείου ως την οδό Αγίας Θέκλας και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Βεργίνας ως την οδό Αγίας Θέκλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μεσογείων, στο υπέργειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων ως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.

- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της 100 μ. πριν από τη συμβολή της με την οδό Χλόης ως την οδό Ηλιακοπούλου και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων ως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.

«Οι ρυθμίσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες τόσο για την κατασκευή του έργου, όσο και για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και των εργαζομένων» αναφέρει το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου – Πατρών