ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι για δεύτερη μέρα στην Κέρκυρα μαθητές από Β. Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι για δεύτερη μέρα στην Κέρκυρα μαθητές από Β. Ελλάδα

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών από την Βόρεια Ελλάδα που πήγαν εκδρομή στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 150 μαθητές από την Καστοριά αλλά και πολλοί άλλοι μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας βρίσκονται παγιδευμένοι στο νησί λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι εκδρομές ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν σήμερα Τρίτη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να φύγουν ακόμα και αύριο Τετάρτη.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι η διαμονή στα ξενοδοχεία, τα οποία ζητούν χρήματα για τις παραπάνω νύχτες διαμονής, ενώ τα τουριστικά πρακτορεία αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη. Το σχολείο της Καστοριάς επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καστοριάς και τον αντιπεριφερειάρχη για να βρεθεί λύση για την κάλυψη των επιπλέον εξόδων.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται στους μαθητές που βρίσκονται ήδη εκεί αλλά και σε αυτούς που αναμένεται να φτάσουν την Πέμπτη. Περίπου 600 μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλα 50 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Τα οποία αν καταφέρουν να φτάσουν, υπάρχει κίνδυνος πως με τις 48ωρες απεργίες δεν θα καταφέρουν να φύγουν.

Ωστόσο, οι μαθητές που παραμένουν στο νησί δεν φαίνεται να έχουν στενοχωρηθεί ιδιαίτερα με τις εξελίξεις, μάλλον το αντίθετο, καθώς η εκδρομή τους πήρε παράταση!

Seleo.gr

Διαβάστε επίσης: Γουλιανό… μαμούθ, 167 κιλών, ψάρεψαν αλιείς στο νομό Κοζάνης