ΕΛΛΑΔΑ

Los Lambicos: Πολίτες συμβάλλουν στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης

Los Lambicos: Πολίτες συμβάλλουν στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης

Υπόσχονται να κάνουν τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης «λαμπίκο» αναλαμβάνοντας δράση και καθαρίζοντας όλα τα μουτζουρωμένα σημεία με τις «υπογραφές» γκραφιτάδων.

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, όταν η οφθαλμίατρος Σουζάνα Καϊλάρη είδε στο facebook μια φωτογραφία από ένα παγκάκι, στο νεοπαραδοθέν, καινούργιο τμήμα της παραλίας, με μουτζούρες.

«Κάποιος φίλος πέταξε την ιδέα: "φτιάχνουμε ομάδα άμεσης επέμβασης για να τα καθαρίζουμε;" και κάπως έτσι φυτεύτηκε ο σπόρος που άρχισε να "φυτρώνει" λίγες μέρες μετά, όταν στον Λευκό Πύργο, οπαδοί ομάδας έγραψαν συνθήματα», αναφέρει η ίδια.

Αρχές Απριλίου δημιουργήθηκε η σελίδα «Los Lampicos» (www. facebook.com/LosLampicos) με ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενεργούς πολίτες θα ήθελαν να συμβάλλουν στην καθαριότητα της παραλίας και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.

«Η ομάδα μας βρίσκεται ήδη σε επαφή με άλλες κοινωνικές ομάδες και με την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να προμηθευτούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για τον καθαρισμό. Παράλληλα, θέλουμε να οργανώσουμε επισκέψεις σε σχολεία προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές», πρόσθεσε η κ. Καϊλάρη.

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάρης: «Να πάνε σε στάβλο και να ντρέπονται!»