ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά με βροχές...

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά με βροχές...
Μια μικρή ανάπαυλα του …χειμώνα θα σημειωθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη...

Μια μικρή ανάπαυλα του …χειμώνα θα σημειωθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη καθώς σήμερα το σκηνικό σήμερα θα θυμίζει ελάχιστα στην άνοιξη.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό ωστόσο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες και βόρειους ανέμους να συνοδεύουν το «πένθιμο» κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την Μ. Τετάρτη νεφώσεις με βροχές θα εκδηλωθούν στη ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Αττική και την Εύβοια. Επίσης, συννεφιές περιμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού – ανατολικού Αιγαίου, τη Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και τη Κρήτη αλλά θα υπάρξουν και διαστήματα με ήλιο.

Στην υπόλοιπη κυρίως δυτική και βόρεια χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα έχουμε βροχές και μπόρες κυρίως στα βουνά.

Οι βοριάδες θα φθάσουν τα 7 τα 8 και στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα άνοδο θα φθάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, του 16 στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 20 και 21 στα ηπειρωτικά δυτικά και τους 14 με 16 στο Αιγαίο και τα νησιά.

Την Μ. Πέμπτη θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με 8 και 9 μποφόρ, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός στη δυτική αλλά και στην ανατ. Ελλάδα περιμένουμε έναν άστατο καιρό με βροχές κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, το Πήλιο και τα βουνά της Κρήτης. Η θερμοκρασία σε πολύ μικρή άνοδο θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Παρασκευή ηλιοφάνεια περιμένουμε σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της κεντρικής κυρίως Ελλάδας θα συννεφιάσει οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές και μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.