ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη κομπίνα: Δείτε τι έκαναν και ξεγελούσαν τον κόσμο

Απίστευτη κομπίνα: Δείτε τι έκαναν και ξεγελούσαν τον κόσμο

Στην περιοχή του Αιγάλεω, συνέλαβαν άντρες της Ασφάλειας Αττικής έναν 31χρονο, ο οποίος μαζί με την 30χρονη σύζυγό του, διέπρατταν απάτες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 17ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτόν και τη σύζυγό του, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και της ληστείας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του ζευγαριού, προέκυψε ότι πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί, χρησιμοποιώντας παράλληλα διάφορα τεχνάσματα.

Πιο αναλυτικά, παρουσίαζαν διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, την αποπληρωμή οφειλών κ.ά. και τα έπειθαν ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Με το πρόσχημα αυτό, επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που έκαναν ανάληψη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, προκειμένου να μην αντιληφθούν άμεσα την απάτη σε βάρος τους, τους αποβίβαζαν κοντά σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και με την αιτιολογία της αναζήτησης χώρου στάθμευσης, τους εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και μία ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 77χρονης, όταν η τελευταία αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η παράνομη δράση τους εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, κυρίως σε περιοχής της Δυτικής Αττικής, με το συνολικό κέρδος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των 130.800 ευρώ.

  • Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης της υπόθεσης που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή τους στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
  • Την 06-05-2014 στο Χαϊδάρι, πλησίασαν 77χρονη και της συστήθηκαν ως γνωστοί του γιου της, ενώ υποστήριξαν ότι τους οφείλει χρήματα. Όταν η 77χρονη αρνήθηκε την οφειλή, αντιλαμβανόμενη τις προθέσεις τους, ο 31χρονος την ακινητοποίησε, ενώ η συνεργός του εισήλθε στην οικία της και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.
  • Την 22-07-2013 στο Ίλιον, πλησίασαν 78χρονη και με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης εκκρεμοτήτων της στην εφορία, την οδήγησαν σε υποκατάστημα της τράπεζας στο Ίλιον, όπου της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
  • Την 13-01-2014 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 86χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν 1.200 ευρώ. Ακολούθως τον έπεισαν να τους οδηγήσει στην αποθήκη της οικίας του, όπου είχε αποκρύψει τις οικονομίες του και του αφαίρεσαν ένα πλαστικό κουτί, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ.
  • Την 11-02-2014 στο Αιγάλεω, μετέβησαν στην οικία 73χρονης και με πρόσχημα ότι η κόρη της έχει οικονομικά προβλήματα, την οδήγησαν διαδοχικά σε υποκαταστήματα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Αιγάλεω και το Περιστέρι, όπου της απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
  • Την 27-02-2014 στο Περιστέρι, πλησίασαν 79χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
  • Την 10-03-2014 στους Αγίους Αναργύρους, πλησίασαν 83χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής συγγενικού του προσώπου, τον οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Αναργύρους, όπου του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.
  • Την 11-03-2014 στο Αιγάλεω Αττικής, πλησίασαν 73χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές του γιου της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.
  • Την 28-03-2014 στο Αιγάλεω, πλησίασαν 82χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
  • Την 31-03-2014 στο Αιγάλεω, πλησίασαν 86χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και διάφορα εμπορεύματα αξίας 3.000 ευρώ.
  • Την 29-04-2014 στο Αιγάλεω Αττικής, πλησίασαν 80χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές του γιου της, την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου η παθούσα πραγματοποίησε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 3.300 ευρώ.
  • Την 31-05-2013 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 78χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.
  • Την 06-05-20014 στο Χαϊδάρι, πλησίασαν 76χρονη και της συστήθηκαν ως γνωστοί της κόρης τους, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τους οφείλει χρήματα. Αφού την έπεισαν, την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου έκανε ανάληψη και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Την 16-05-2014 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 93χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, τον οδήγησαν σε υποκαταστήματα τράπεζας, όπου του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τα θύματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδίου και της συζύγου του και σε άλλες συναφείς παράνομες πράξεις.

Χθες το πρωί, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και ακολούθως στο 17ο Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας