ΕΛΛΑΔΑ

Θα πάνε από τα Κύθηρα στην Κρήτη με... σχεδία

Θα πάνε από τα Κύθηρα στην Κρήτη με... σχεδία

Στη ρότα των ναυτικών της αρχαιότητας είναι αποφασισμένοι να βαδίσουν 10 κωπηλάτες που με αφετηρία τα Κύθηρα φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι την Κρήτη με μια σχεδία από καλάμια.

Χρησιμοποιώντας λίθινα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι ποντοπόροι κατασκευάζουν τη σχεδία με σκοπό να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο που ταξίδευαν οι άνθρωποι πριν 125.000 -130.000 χρόνια με κατάληξη τη Γαύδο !

Στην προσπάθεια τους βρήκαν αρωγούς ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού που έσπευσαν να τους βοηθήσουν να ... σκαρώσουν τη σχεδία και να βάλουν αρχή στο ... φιλόδοξο σχέδιο τους

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Καμιά δεκαριά παλαβοί ξενομπασαρηδες επέλεξαν το Τσιρίγο ως ορμητήριο να διεξάγουν ένα πείραμα λέει..
Θέλουν να αποδείξουν στην διεθνή κοινότητα ( σιγά τη μεγάλη κοινότητα! ) ότι ο άνθρωπος ταξίδευε τη θάλασσα 125 οοο χρόνια πριν !!!
_Παλαβάδες !!!
Θα φτιάξουν λέει μια σχεδία από καλάμια , και από το καψαλι με 10 κωπηλάτες θα πάνε στη Γαύδο !!!
_Σιγά μη ξεπεράσουν τη χύτρα ...
Απορώ μ αυτούς.. Παλεύουν από πέρυσι μες τον ήλιο να μαζέψουν καλάμια,,, τρακτεριες ολόκληρες.. Οφετος τους κοιτώ ( πάλι ολημερίς στον ήλιο ) να προσπαθούν στο πίσω γιαλό να σκαρώσουν τη σχεδία !!!
_Να δεις που κάτι άλλο μαγειρεύουν..
Το εγχείρημα θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ ( εδώ κι αν μου βρωμάει κάτι ,,)
Να φανταστείς ότι χρησιμοποιούν εκείνης της εποχής εργαλεία και όλες οι φάσης του εγχειρήματος βιντεοσκοπούνται και μπαίνουν στο διαδίκτυο..
Το χειρότερο ??? Θέλουν λέει καμία πενηνταριά από μας τους ντόπιους για να γυρίσουν τούμπα το σκαρί με τα χέρια..( Κι ο Στάθης ?? κλέφτης θα γίνει ???)
Μωρέ δεν τα τρώω εγώ αυτά ,αλλά, θα πάω την Κυριακή που θέλουν στις 4 το απόγευμα ,να τους πάρω μάτι από κοντά (έχουν κι ένα ωραίο μωρό στην παρέα τους )!!!
Ελάτε κι εσείς μπας και καταλάβουμε τι...σκαρωνουνε !!!

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: ΤΩΡΑ: Φόβοι για νέα τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου - Βρέθηκε πτώμα