ΕΛΛΑΔΑ

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι ναυτικοί του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής»

Με επίσχεση εργασίας προειδοποιούν οι ναυτικοί του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής»

Καμπανάκι χτυπάει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στην πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής».

Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ πήγε στο πλοίο και διαπίστωσε ότι οι ναυτικοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ τους οφείλονται αναδρομικά του 2010 και του 2011 και παράλληλα δεν τους έχει καταβληθεί η άδεια και η τροφοδοσία του 2013.

Η ανακοίνωση ΠΕΝΕΝ αναφέρει:

Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ σε έλεγχο που διενήργησε στο Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» της Ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΜΕΖ διαπίστωσε τα παρακάτω:

Στο πλήρωμα καταστρώματος οφείλει η εταιρεία δεδουλευμένους μισθούς των μηνών Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη και Μάη 2014.

Επίσης οφείλει τα αναδρομικά των ετών 2010-2011. Τέλος δεν έχει δοθεί η άδεια και η τροφοδοσία του 2013.

Μετά τα παραπάνω η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών της δηλώνει προς κάθε αρμόδιο και ειδικότερα στην Διοίκηση της

ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΜΕΖ ότι εάν έως και την Παρασκευή 6/6/2014 δεν εξοφληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές του πληρώματος καταστρώματος το πλοίο δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του στις 7/6/2014 στις 07.25 π.μ αφού το ανωτέρω πλήρωμα θα κατέλθει σε επίσχεση εργασίας.

Τέλος σημειώνουμε ότι το πλοίο εκτελεί και άγονη γραμμή και επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο χωρίς ωστόσο η εταιρεία να καταβάλλει τους μισθούς στο πλήρωμα!

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Μειώνονται κατά 5,2% οι επικουρικές από 1η Ιουλίου