ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Ανακαλούν τους δημοτικούς αστυνομικούς από τις φυλακές

Κομοτηνή: Ανακαλούν τους δημοτικούς αστυνομικούς από τις φυλακές

Τον περασμένο Απρίλιο στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ αναρτήθηκε ο τελικός και επικαιροποιημένος πίνακας για τη μετακίνηση προσωπικού από τη δημοτική αστυνομία στις φυλακές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ήταν στην αρχή να πάρουμε 14 δημοτικούς αστυνομικούς στην πορεία όμως έγιναν 7 και τελικά ήρθαν 5 άτομα, από τα οποία τρεις γυναίκες. Τώρα μαθαίνουμε μας μένει μία γυναίκα...», δήλωσε ο Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων καταστήματος κράτησης Κομοτηνής Δημήτρης Κολτούκης, με αποτέλεσμα συνολικά αντί για 65 υπαλλήλους να υπηρετούν μόνο 32, με μέσο όρο τα 45 έτη ηλικίας, ενώ οι κρατούμενοι κυμαίνονται από 320-350.

«Μαύρος Οκτώβρης» αναμένεται σε όλες τις φυλακές της χώρας από τις ελλείψεις προσωπικού, με τη βία μεταξύ κρατουμένων αλλά και προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, όπως επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Στις φυλακές Κομοτηνής έχουν να γίνουν προσλήψεις 17 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο αριθμός κρατουμένων συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον επικίνδυνη.

xronos.gr

Διαβάστε επίσης: Επιθεωρητές Μεταλλείων: “Σταματήστε τις εργασίες στο Λάκκο Καρατζά”