ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος για καθαρίστριες: Πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον

Άρειος Πάγος για καθαρίστριες: Πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον

Σύμφωνα με τους Αρεοπαγίτες, το ατομικό συμφέρον της κάθε καθαρίστριας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομικής πολιτικής του κράτους σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως αυτές που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της ύφεσης.

«Δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών η οποία θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής της Κυβέρνησης».
Αυτός είναι ο πυρήνας του σκεπτικού της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία μπλόκαρε η επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες οι οποίοι έκαναν δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε τις καθαρίστριες «η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιας καθαρίστριας, να διαταραχθεί η οργανική της θέση και να εξακολουθήσουν να απασχολούνται σε αυτή αμειβόμενη όπως και πριν». Κι' αυτό διότι:

«Το ατομικό συμφέρον δεν μπορεί να νοείται και να λειτουργεί ανεξάρτητα προς τις εκ της εξυπηρετήσεως αυτού συνέπειες ως προς την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής του κράτους την οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια από άποψη σκοπιμότητας, ει μη μόνο το εκλογικό σώμα».

Παράλληλα η απόφαση αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι καθαρίστριες αν και μη εργαζόμενες θα ελάμβαναν τα ¾ των τακτικών αποδοχών τους».

Διαβάστε επίσης:

«Τρομοκρατία» της ασφάλειας καταγγέλλουν οι καθαρίστριες!

Ροή Ειδήσεων