ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ναύτης

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ναύτης

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ο 50χρονος ναύτης που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε αντιρρυπαντικό σκάφος, όπου εργαζόταν, στο Θερμαϊκό.

Όπως ανακοίνωσε, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στον πλωτό διαχωριστήρα «Τάσος II», νηολογίου Θεσσαλονίκης, της εταιρείας «NorthAegeanSlops», όταν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- σημειώθηκε κατά τις 9 το πρωί η έκρηξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 50χρονος καθάριζε εκείνη την ώρα το αντλιοστάσιο του σκάφους. Από την έκρηξη και την μικρής έκτασης πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, με συνέπεια να διακομιστεί αρχικά στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου, όμως, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Ακολούθως διακομίστηκε στο «Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύεται.

Η Λιμενική Αστυνομία απαγόρευσε τον απόπλου του πλωτού διαχωριστήρα από το λιμάνι της πόλης, ενώ ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, την οποία θα διενεργήσει ειδικός επιθεωρητής.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε αντλιοστάσιο στο λιμάνι με ένα τραυματία