ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Εγκληματική ομάδα έκλεβε δίκυκλα –Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις (pics)

Αττική: Εγκληματική ομάδα έκλεβε δίκυκλα –Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις (pics)

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Συνελήφθησαν στις 17-6-2014 το απόγευμα στην περιοχή του Περιστερίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τρία έτομα ηλικίας 23, 26 και 27 ετών, την ώρα που επιχειρούσαν να πωλήσουν κλεμμένα ανταλλακτικά δικύκλου σε υποψήφιο πελάτη, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω ιστοσελίδας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους (2014) εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 27χρονος εντόπιζαν τα δίκυκλα, τα ανταλλακτικά των οποίων είχαν ζήτηση στην αγορά και κατά τις βραδινές ώρες κυρίως αφαιρούσαν ολόκληρα τα οχήματα ή τμήματα αυτών.

Στη συνέχεια, ο 23χρονος συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για την αποσυναρμολόγηση των δικύκλων, τη φύλαξη των κλοπιμαίων – ανταλλακτικών τους και την ανάρτηση αγγελιών πώλησής τους. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής, έχουν διαπράξει πέντε κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων (εξατμίσεις, σέλες, κράνη, ψυγεία, αναρτήσεις, ανεμοθώρακες, κ.α.).
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τροχοί, κόπτες, κλπ).
  • Μία σιδερογροθιά.
  • Τρεις ξύλινοι ράβδοι.
  • Δύο κουκούλες τύπου full face και διάφορα ζευγάρια γάντια.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δίκυκλα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Διαβάστε επίσης:

Οικιακή βοηθός έκλεψε 150.000€ από ηλικιωμένη