ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: 54χρονος έστησε παράνομο χώρο διακίνησης υγραερίου (pics)

Κορωπί: 54χρονος έστησε παράνομο χώρο διακίνησης υγραερίου (pics)

Ένας 54χρονος βρίσκεται πίσω από μία μεγάλη υπόθεση παράνομης εμφιάλωσης, αποθήκευσης και διακίνησης υγραερίου, καθώς σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είχε στήσει ολόκληρη υπαίθρια εταιρεία στο Κορωπί και, μάλιστα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στην υπαίθρια εγκατάσταση που διαχειριζόταν ο 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν 783 φιάλες υγραερίου, που έφεραν λογότυπο επώνυμων εταιριών του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για μη καταβολή εισφορών προς το Ι.Κ.Α. με ποινή φυλάκισης 9 μηνών και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Πώς έστησε το κόλπο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η παράνομη εταιρεία λειτουργούσε εδώ και πέντε χρόνια. Όπως διαπιστώθηκε, ο 54χρονος αφού προμηθευόταν ποσότητες υγραερίου, προχωρούσε στην παράνομη εμφιάλωσή τους, χρησιμοποιώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας (στις φιάλες), στις οποίες τοποθετούσε λογότυπο επώνυμων εταιρειών, ενώ παράλληλα τις αποθήκευε παράνομα στους χώρους της εγκατάστασης. Στη συνέχεια διέθετε τις φιάλες αυτές σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εγκατάσταση της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 783 φιάλες υγραερίου, κενές περιεχομένου με λογότυπο επώνυμων εταιρειών
  • 121 τάπες – πώματα ασφαλείας φιαλών με λογότυπο επώνυμων εταιρειών
  • 269 χάρτινα περιλαίμια φιαλών με λογότυπο επώνυμων εταιρειών
  • 14 συρρικνωτικά αμφιβόλου γνησιότητας
  • 1 ελαστικός σωλήνας υψηλής πίεσης με ακροφίσια και βάνες.
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά δαπέδου.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, καθώς και υπεξαίρεση. Επιπλέον, για τις ίδιες παραβάσεις αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί του, προμηθευτές και ιδιοκτήτες καταστημάτων-επιχειρήσεων.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Ληστεία αποκάλυψε υπόθεση λαθραίων τσιγάρων