ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Κάνε κλικ και δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές

Κοινωνικός τουρισμός: Κάνε κλικ και δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές

Ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως και τις 30 Μαΐου 2015 και τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα δοθούν σε 120.000 δικαιούχους, ενώ από τη Δευτέρα θα ανοίξει η εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων.

Οι Δικαιούχοι του προγράμματος:

- Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- Άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),

- Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι Ωφελούμενοι του προγράμματος:

- Τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.

- Τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως.

- Τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.

- Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα.

- Οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα πιστεύετε πόσο άλλαξε η Αλέξια (pic)

Μουντιάλ 2014: Η φωτογραφία του Μέσι που κάνει το γύρο του κόσμου!

Η επιστολή του ατζέντη του Νεϊμάρ που «άναψε φωτιές»!

Αυτές είναι οι καλοκαιρινές ατάκες που «σαρώνουν» στα social media!

Γλίτωσε στο παρα… ένα: Περπατά αμέριμνος στο δρόμο και ξαφνικά… (vid)

Μουντιάλ 2014: Να γιατί η Αργεντινή πήγε τελικό - Και η Μόρα στα… κάγκελα (vid)

Μουντιάλ 2014: Το απίστευτο ρεκόρ του Σίλεσεν – Παραμιλά όλος ο πλανήτης

Μουντιάλ 2014: Ξέσπασε ο Μέσι-Έτσι πανηγύρισε για την πρόκριση στον τελικό (pics)