ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος α λα ελληνικά για ζευγάρια από όλο τον κόσμο

Γάμος α λα ελληνικά για ζευγάρια από όλο τον κόσμο

Ανταλλάσουν όρκους αιώνιας αγάπης με φόντο καταγάλανα νερά, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και γεύση από… Ελλάδα

Εκατοντάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο διανύουν ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης σε μία από τις πιο ρομαντικές χώρες του κόσμου, την Ελλάδα. Κάπου εκεί ανάμεσα στο μοναδικά ηλιοβασιλέματα και στα καταγάλανα νερά, ερωτευμένοι από την Κίνα, την Ινδία ακόμα και την Αγγλία ενώνονται με τα δεσμά του γάμου παίρνοντας… «γεύση» από Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν για τους γάμους τουριστών που τελούνται στην Ελλάδα, καθώς δεν δηλώνονται στα ληξιαρχεία. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι πέρυσι στη Σαντορίνη μόνο πραγματοποιήθηκαν 1.100 γάμοι και γαμήλιες τελετές. Την πρωτοκαθεδρία κατέχουν οι Κινέζοι, με τους Αγγλους, τους Αμερικανούς, τους Ρώσους, αλλά και άλλους Ασιάτες, όπως οι Ινδοί, να ακολουθούν κατά πόδας. Λέγεται μάλιστα ότι τους ακριβότερους γάμους στο νησί τους πραγματοποιούν οι Ινδοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η Σαντορίνη επιλέχθηκε πρόσφατα ως ο δεύτερος καλύτερος πολυτελής προορισμός παγκοσμίως για τους νεόνυμφους από τη βρετανική ιστοσελίδα 101 honeymoons. Προηγούνταν το Παρίσι και ακολουθούσε το Κάπρι. Καθόλου άσχημα.

Η τάση δεν αφορά μόνο τη Σαντορίνη. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, όλο και περισσότεροι είναι οι ξένοι που επιλέγουν ελληνικούς προορισμούς ελαφρώς λιγότερο προβλέψιμους, όπως η Μονεμβασιά, η Σκιάθος, η Σύμη, η Κρήτη, η Πάρος, η Μήλος, η Κως, η Μύκονος, αλλά και η Αθήνα. Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων και για τη νέα μόδα, αυτή των ομαδικών γαμήλιων τελετών. Φέτος, 16 ζευγάρια από την Κίνα παντρεύτηκαν στα Χανιά, ενώ αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε και στην Πάρο.

Έτσι, λοιπόν, χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο γεύονται ένα γάμο α λα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης:

Καστροπολιτείες της Ελλάδας, ξακουστές στον κόσμο όλο...